1

Țuca Zbârcea & Asociații ocupă podiumul în noile clasamente ale Chambers Global 2015

București, 12 martie 2015: Firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații a fost reconfirmată pe prima poziție în ariile de expertiză Corporate/M&A, precum și Litigii-Arbitraje/Dispute Resolution, potrivit celor mai recente clasamente făcute publice de prestigiosul director internațional Chambers & Partners.

Chambers & Partners a lansat astăzi ediția 2015 a directorului internațional Chambers Global, România fiind una dintre cele 190 de jurisdicții analizate în profunzime de echipa de editori și cercetători a publicației britanice. Ediția Chambers Global include clasamente ale firmelor de avocatură din România în patru arii ale dreptului, și anume: Corporate/M&A, Litigii-Arbitraje/Dispute Resolution, Financiar-Bancar/Banking & Finance, precum și Restructurare și Insolvență/Restructuring & Insolvency.

Editorii Chambers Global au remarcat evoluția Țuca Zbârcea & Asociații pe fondul unei activități avocațiale în continuă creștere și al diversificării paletei de servicii oferite, atât în ceea ce privește proiectele financiar-bancare, cât și proiectele de fuziuni și achiziții ori mandatele de reprezentare în dosare litigioase și de arbitraj, inclusiv proceduri de insolvență și proiecte de restructurare.

Astfel, Țuca Zbârcea & Asociații este plasată pe prima poziție în ariile Corporate/M&A și Litigii-Arbitraje/Dispute Resolution și pe locul secund în Financiar-Bancar/Banking & Finance și Restructurare și Insolvență/Restructuring & Insolvency.

Catalin Baiculescu_Tuca Zbarcea & Asociatii“În noile clasamente Chambers Global, Țuca Zbârcea & Asociații a fost promovată atât în ceea ce privește practica de Financiar-Bancar, din care fac și eu parte, cât și practica de Litigii/Arbitraje, domeniu în care societatea noastră a trecut pe primul loc pe podium. Țuca Zbârcea & Asociații a avut o evoluție constant crescătoare în ultimii ani, grație întăririi permanente a echipei de avocați și gradului înalt de sofisticare a proiectelor în care a fost implicată”, a declarat Cătălin Băiculescu, Partener.

De asemenea, în categoria Leading Lawyers au fost incluși 6 avocați ai firmei, și anume: Florentin Țuca, Ștefan Damian, Cornel Popa, Robert Roșu, Mihai Dudoiu și Cătălin Băiculescu, în vreme ce Răzvan Gheorghiu-Testa este apreciat pentru implicarea în coordonarea proiectelor derulate de firma de avocatură pentru clienții din peninsula Iberică și Italia.

Mai mult, directorul Chambers Global a remarcat în continuare competența și profesionalismul lui Florentin Țuca în aria Corporate/M&A, cotându-l, pentru al doilea an consecutiv, drept „Eminent Practitioner”, ceea ce, potrivit directorului britanic, echivalează cu un profesionist „extrem de influent” în domeniul Corporate/fuziuni şi achiziţii. Avocatul român este, de altfel, singurul care a primit o asemenea distincție din partea editorilor Chambers în clasamentele individuale.

Țuca Zbârcea & Asociații este plasată constant pe primele poziții în directoarele internaționale de specialitate juridică, fiind totodată dublă câștigătoare a premiului pe România oferit de Chambers & Partners în cadrul tradiționalei gale Chambers Europe Awards. Anul acesta, ceremonia de premiere va avea loc pe 24 aprilie la Amsterdam, Țuca Zbârcea & Asociații fiind și de această dată inclusă pe lista firmelor nominalizate la un premiu de excelență.

În ultimii 25 de ani, editorul britanic Chambers & Partners a realizat clasamente anuale ale firmelor de avocatura din întreaga lume, fiind recunoscut pentru rigurozitatea studiilor de piață efectuate, calitatea și obiectivitatea cu care analizează performanțele mediului juridic internațional.