1

Duncea, Ştefănescu & Associates anunţă cooptarea lui Răzvan Enache ca Tax Partner și promovarea Av. Elena Ichimescu în poziția de Managing Associate

Firma de avocatură Duncea, Ștefănescu & Associates anunță cooptarea unui nou Tax Partner – Răzvan ENACHE (41), fost Șef Serviciu în cadrul ANAF, cu o experiență de peste 17 ani în domeniul fiscal, precum și promovarea Av. Elena ICHIMESCU (35) în poziția de Managing Associate.

Răzvan ENACHE (41) – Tax Partner

Actualmente consultant fiscal și membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România, Răzvan ENACHE deține o experiență foarte vastă în domeniul inspecției fiscale, cunoștințele sale acoperind o gamă largă de industrii, de la firme IT, dealeri și importatori auto, agenții de turism, instituții financiare, retail, industria lemnului și a mobilei, industria farmaceutică, agricultură, furnizori de servicii etc.

Anterior cooptării sale, Enache a deținut timp de 17 ani funcții executive în cadrul ANAF, iar din2012 a îndeplinit rol de conducere în cadrul structurilor de Inspecție Fiscală. De asemenea, el a fost și formator pe problematici de inspecție fiscală în cadrul programului de dezvoltare și modernizare ANAF, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București.

„Suntem deosebit de multumiți de alegerea de a-l coopta pe Răzvan în echipa noastră. Răzvan impresionează prin cunoștințele sale solide teoretico-practice dar, lucruri cel puțin la fel de importante, prin seriozitate, dedicație față de profesie și colegialitate. Experiența sa în materie de legislație fiscală va contribui, fără îndoială, la o abordare mult mai complexă dar şi completă a problematicii fiscale cu care se confruntă în mod curent partenerii noştri de afaceri. În condiţiile în care legislaţia în domeniu este într-o continuă schimbare şi comportă interpretări variate, de multe ori contrare, aportul lui Răzvan la dezvoltarea practicii noastre de consultanță fiscală devine și mai important. Îi urăm mult succes în echipa Duncea, Ștefănescu și în noua poziție!” (Adriana Duncea & Cosmin Ștefănescu, Co-Managing Partners)

Elena ICHIMESCU (35) – Managing Associate

Elena ICHIMESCU deține o experiență de peste 12 ani în consilierea clienților locali și internaționali în diverse arii: probleme de dreptul muncii, pregătire și negociere de contracte (inclusiv vânzare, leasing, concesiune), asistență în cadrul proiectelor de due diligence sau tranzacții imobiliare, litigii (inclusiv litigii de muncă).

În ceea ce privește dreptul muncii, Elena a construit o practică excelentă în această materie, fiind implicată în proiecte precum întocmirea contractelor de muncă și a regulamentelor interne, negocieri colective sau individuale, restructurări de posturi, concedieri individuale sau colective, litigii de muncă etc. A asistat, de asemenea, un portofoliu mare de clienți cu privire la aspectele de dreptul muncii care implică armonizarea legislației din România cu legislația UE.

* * *

Activitatea Duncea, Ştefănescu & Asociaţii se axează în special pe consultanţa de afaceri, acoperind o paletă largă de servicii, printre care şi servicii de asistenţă juridică și fiscală, reprezentare în cadrul procedurilor litigioase (inclusiv litigii fiscale), restructurări, fuziuni și achiziții etc. Portofoliul de clienţi include societăţi naţionale şi multinaționale, activând în cele mai diverse domenii precum servicii financiar – bancare, leasing, auto, retail, farmaceutic, IT, energie, imobiliar, agricol.