Afaceri

Mihaela Mitroi se alătură Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică al EY România

image_pdfimage_print

Mihaela Mitroi se alătură echipei EY România în calitate de Partener în cadrul departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, având și rolul de lider al activității de consultanță fiscală și juridică în clusterul de Sudal regiunii EY Europa Centrală și de Sud-Est și Asia Centrală(CESA). Acest cluster include România, Moldova, Bulgaria, Albania, Muntenegru, Macedonia, Grecia, Malta și Cipru.

Echipa de Asistență Fiscală și Juridică a EY cuprinde în prezent 200 de experți în domeniul fiscal și 40 în cel juridic, coordonați de 7 parteneri. Multe dintre serviciile oferite clienților, precum impozite directe și indirecte, outsourcing, asistență fiscală în tranzacții, prețuri de transfer, litigii fiscale și asistență juridică s-au transformat prin integrarea de noi tehnologii, precum Robotic Process Automation, Inteligență artificială și OCR – Recunoaștere Optică a Caracterelor (mai ales în conformarea fiscală și contabilă), folosind combinații sinergetice de competențe (de exemplu, în consultanța de resurse umane în context de transformare), precum şi procese inovatoare standardizate, mai nou și în domeniul avocaturii și al serviciilor juridice.

„Avem o echipă de profesioniști care înțeleg impactul transformărilor de business în sectoare diverse, care contribuie la proiecte multidisciplinare, atât la nivel local, cât şi regional. Mihaela Mitroi, prin vasta ei experiență, atât în România, cât şi la nivel regional, va aduce, cu siguranță, o contribuție importantă atât pentru EY România, cât şi la nivelul clusterului nostru regional de Sud”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România și Chief Operating Officer EY CESA.

Mihaela Mitroi are o experiență profesională de peste 25 de ani, dintre care 22 ani în domeniul consultanței fiscale. A fost implicată în multe proiecte de restructurare, privatizare, planificare și optimizare fiscală, precum și în consultările cu Ministerul Finanțelor privind îmbunătățirea legislației fiscale. De asemenea, Mihaela Mitroi este membră a Corpului Experților Contabili şi Contabililor Autorizați din România, a Asociației Fiscale Internaționale și a Camerei Consultanților Fiscali din România. În trecut a fost vicepreședinte și membră a Consiliului de administrație al acestei Camere și vicepreședinte al Confederației Fiscale Europene.

“În ultimii ani, modificările legislative frecvente din piață și nevoia de aliniere la noi reglementări europene și naționale au pus presiune sporită asupra contribuabililor. Răspunsul nostru la aceste provocări vizează atât dezvoltarea echipei noastre cu unul dintre cei mai experimentați consultanți fiscali, cât și intensificarea proiectelor care integrează servicii de tehnologie și transformare fiscală. Inovăm în permanență, lărgim aria de acoperire a serviciilor noastre și țintim să reducem în permanență timpul de implementare a noilor idei. Experiența și energia pe care le aduce Mihaela în echipa noastră vor contribui semnificativ la realizarea acestor obiective”, spune Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România.

***

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 34,8 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com.

Share Button

Leave a Reply