Opinii, Tax Magazine

Gânduri de final de sezon fiscal

image_pdfimage_print

Finalul anului 2015 ne găseşte, pe mulţi dintre noi, la birou, într-o sală de judecată, în camera de consiliu, la o întâlnire cu clientul stresat de vreun control fiscal sau, în cazul cel mai fericit, în faţa ultimei revizuiri a materialelor care vor intra în Tax Magazine nr. 12/2015. Indiferent de ipostază, 2015 a fost pentru toţi un an intens, pe care e bine poate să-l lăsăm în urmă.

Pentru revista Tax Magazine, anul 2015 a fost un an al începuturilor. După câteva numere publicate în 2014, credem noi că în acest an ne-am găsit un ritm de lucru, o echipă de colaboratori şi energia de a scrie, în fiecare lună, pe teme de actualitate din domeniul fiscalităţii naţionale şi europene. Un exemplu viu este faptul că, pe 24 decembrie 2015, trimitem cititorilor Tax Magazine un cadou de Crăciun, numărul din decembrie.

Provocările pe care le-am întâmpinat sunt dintre cele mai dificile. Practicienii cu 18 ore de muncă pe zi sunt greu de convins să-şi sacrifice şi puţinul timp rămas pentru a colabora cu o revistă de specialitate în domeniul fiscal. Unii magistraţi sunt în continuare reticenţi atunci când vine vorba de publicarea unui articol, pentru a nu risca o antepronunţare. Din lipsă de timp şi spaţiu, revistele în format clasic, tipărit pe hârtie, sunt tot mai puţine, pentru că viaţa socială şi viaţa juridică se desfăşoară online, iar bibliotecile s-au mutat în spaţiul virtual. Deşi în domeniul fiscal sunt puţine publicaţii active, teoreticienii şi practicienii au pus oarecum deoparte bunul obicei al abonamentului la o revistă de specialitate.

Credem însă că toate aceste dificultăţi au definit în anul 2015 caracterul revistei Tax Magazine. Nopţile şi firele noastre albe sunt mai puţin importante, atât timp cât cei care ne citesc identifică în paginile revistei soluţii pentru problemele cu care se confruntă, explicaţii pertinente, informaţii „calde” şi un strop din pasiunea inerentă fiecărui rând scris în această revistă.

La final de an, ne înclinăm cu respect în faţa celor care ne citesc şi ne susţin şi îi salutăm cordial pe ceilalţi. Promitem să fim mai buni în 2015, convinşi că seriozitatea pe care încercăm să o transmitem nu poate fi decât de bun augur.

Şi pentru că nu ne plac neapărat aşa-numitele Season Greetings, vă spunem creştineşte Crăciun Fericit şi un An Nou 2016 sănătos, prosper şi stabil, în care gândurile noastre bune şi materialele noastre şi mai bune să vă fie mereu aproape!

Dr. Cosmin Flavius Costaş

Editor, Tax Magazine

Share Button

Leave a Reply