Fiscalitate

Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile

image_pdfimage_print

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Attila Gyorgy, și Excelența Sa domnul ambasador al Confederației elvețiene, Jean-Hubert LEBET, au semnat astăzi, 11 mai 2016, acordul de proiect “Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile”. Parte a acordului este și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Organism Intermediar pentru Aria nr.4 din cadrul Programului de Cooperare elvețiano-român. Ministerul Finanțelor Publice are rol de Unitate Națională de Coordonare în program.

Documentul vizează consolidarea managementului energiei durabile la nivel local în România, prin îmbunătățirea infrastructurii municipale, prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la eficiența energetică și la energia din surse regenerabile. Scopul este creșterea nivelului de trai, promovarea dezvoltării economice și conștientizarea cu privire la schimbările climatice.

Perioada de desfășurare a proiectului este de 40 luni. Bugetul total se ridică la 9.762.904 CHF, din care 8.350.968 CHF reprezintă grantul acordat de Confederația elvețiană României, ca parte a contribuției Elveției pentru reducerea decalajelor sociale și economice în Uniunea Europeană extinsă.

Share Button

Leave a Reply